Tabak "Suriye ile çatışmaya girilmemelidir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Kemal Tabak son günlerde gündemi meşgul eden Suriye konusunda açıklamalarda bulundu.

Politika 10.08.2011 09:45:02 0
Tabak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Kemal Tabak son günlerde gündemi meşgul eden Suriye konusunda açıklamalarda bulundu.

 

Türkiye hangi nedene dayanırsa dayansın Suriye ile bir çatışmaya girmeyi düşünüyor ise bu kararından derhal vazgeçmesi gerektiğini belirten Tabak çok başarılı bir müdahalenin dahi ülkeyi yıllarca sürebilecek sıkıntılara taşıyabileceğini savundu.

 

CHP İl Başkanı Kemal Tabak açıklamasında şunları söyledi “Bu düşünceler ve yaklaşımlar uzun ve kısa vadede hiç bir şekilde ülkemizin ve halkımızın yararına değildir. Birleşmiş milletlerin bu konuda almış olduğu herhangi bir kararı yoktur. Uluslararası hukuk bize böyle bir yetkiyi vermemektedir. Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün << yurtta barış, dünyada barış >> düşüncesi ile örtüşmeyen bu politik yaklaşımları onaylamıyoruz. Eğer Sayın Başbakan Suriye ile bir sıcak çatışmayı düşünüyor ve planlıyor ise bu yaklaşım Türkiye’yi dünyada yalnızlaştıracaktır, çok büyük sıkıntıların yaşanmasına zemin hazırlayacaktır. Suriye yönetiminin halkına baskıcı bir anlayışı dayatmasını, uygulamasını doğru bulmuyoruz. Orada yaşanan dramları da asla onaylamıyoruz. Bu sorunların çözümünü birleşmiş milletler ve uluslararası hukuk kuralları içinde çözülmesinin doğru olacağına inanmaktayız. Bütün dünyanın Demokrasiye ve özgürlüklere saygılı olarak çözüm aramak en doğru yoldur diye düşünmekteyiz.” Haber Merkezi