"Başbağlarda 33 masum katledildi"

Osmaniye Büyük Birlik Partisi Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan başbağlar katliamını unutturmayacaklarını söyledi.

Politika 8.07.2011 12:58:31 0

Osmaniye Büyük Birlik Partisi Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan başbağlar katliamını unutturmayacaklarını söyledi.

 

18. yıl önce Erzincan’ın Kemaliye İlçesine Bağlı Başbağlar Köyünde bölücü örgüt PKK’nın saldırısıyla 33 masum vatandaşın hayatını katlettiğini belirten Aslan o dönem bir kısım çevrelerin bu saldırının Sivas Madımak olaylarına karşılık olarak yapıldığı gibi bir değerlendirmelerde bulunulduğunu kaydetti.

 

Sivas olayları ile ilgili hukuki süreç işletilmesine rağmen Başbağlar katliamı adeta faili meçhul olarak bırakıldığını ifade eden BBP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan “Aradan geçen 18. yıl boyunca bu konuyla ilgili her hangi bir adım atılmamasını esefle kınıyoruz. Bölücü örgüt PKK ve diğer terör hareketleri yıllardır milletimizin birliğine, beraberliğine, huzuruna, güvenliğine kast etmektedir. Şimdiye kadar iş başına gelen hükümetler terörle mücalede konusunda maalesef başarısız olmuşlardır. BBP olarak terörle mücalede de etkin ve kısa zamanda sonuç verecek projelerimizi hiçbir hesap gütmeden, hiçbir komplekse kapılmadan sadece milletin huzur ve güvenliğini düşünerek devletin en üst kurumlarına iletmiş bulunmaktayız. Görebildiğimiz kadarıyla önerilerimizden çok az bir kısmı değerlendirmeye alınmıştır. Milletimiz umutsuzluğa kapılmasın bu belayı bu aziz milletim istikbalini karartacak seviyeye ulaşmadan def etmenin yolu ve yöntemi bizde mevcuttur. Milletimiz bize iktidar fırsatı verirse ülkemiz daha güvenli, daha özgür ve daha refah içinde yaşayacaktır.” Dedi.

 

Başbağlar katliamının 18. yıldönümünü üzüntü ve ibret içinde yad ettiğini ifade eden Merkez İlçe Başkanı Aslan “Bu elim olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet dilerken başta aileleri olmak üzere bütün milletimize tekrar baş sağlığı diliyorum.” Dedi.  Mehpare Deniz