Amanos dağları beyaza büründü

Osmaniye'deki yağmur yerini Amanos dağlarında yerini kar yağışına bıraktı.

Güncel 15.01.2022 09:51:00 0
Amanos dağları beyaza büründü

Osmaniye'deki yağmur yerini Amanos dağlarında yerini kar yağışına bıraktı.
Merkeze Küllü köyü sınırları içerisinde bulunan şehre 26  kilometre uzaklıkta bulunan Zorkun  Yaylası kar yağışı sebebiyle beyaza bürüdü.
Osmaniye'nin güneydoğusunda, Nurdağı eteğinde bulunan Ürün, Olukbaşı  ve Zorkun yaylalarında kartpostallık görüntüler oluştururken kara hazırlıksız yakalanan sürücüler ise zor anlar yaşadı.
Yaylanın yüksek kesimlerine araçları ile çıkamadıklarını ifade eden vatandaşlar, "Yaylada kar kalınlığı 50 santimetreyi buldu. Yoğun bir kar yağışı var. Daha yüksek yerlere araçlarla çıkmak mümkün değil. Ama her şey çok güzel, karın tadını çıkarıyoruz" dediler.  
Karın yağması ile dışarı çıkan çocuklar doyasıya eğlendi. Çocukların karda oyunları havadan görüntülendi.
Beklenen kar yağışının ardından Osmaniyeliler Nurdağ eteklerinde karla sabaha kar ile uyandı. Osmaniye’nin yüksek kesimlerinden Zorkun Yaylasında  çocuklar karın yağması ile kendilerini dışarı attı. Karın yağdığını gören çocuklar karda oyunlar oynaması renkli görüntülere sahne oldu.
Çocuklarla kartopu oynayan Ali Demir, “Evet geldik çocuklarla beraber. Çok güzel bir ortam doğayla baş başa komşunun çocukları Beraber oynuyoruz. Kartopu oynuyoruz. herkese tavsiye ederim Çok güzel bir yer Zorkun yaylasındayız. Şu an Soğuk ama iyi tatlı bir soğuk çok güzel bir ortam” dedi.
Karın yağmasıyla doyası eğlenen çocuklar, “kar çok güzel, kartopu oynadık. Her sene yağmasını istiyoruz” dediler.