Alanlar, proje ile avantaj kazanıyor

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde Ceviz Bahçesi kurulumu projesi hibe sözleşmesi imzalandı.

Güncel 16.04.2021 08:26:00 0
Alanlar, proje ile avantaj kazanıyor

Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde Ceviz Bahçesi kurulumu projesi hibe sözleşmesi imzalandı.

Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nde düzenlenen törende, yüzde 70 hibeli ceviz bahçesi kurulumu projesi sözleşmesi imzalandı.

Törene, Osmaniye Tarım Ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu ve ceviz yetiştiricileri katıldı.

Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Tarım Ve Orman Bakanlığımızca uygulanan ve İFAD (Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) tarafından desteklenen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde 2020 yılı içerisinde İlçe Müdürlüğümüze başvuru yapan 10 adet ceviz yetiştiricisine, 2021 yılı yatırım planı çerçevesinde bahçe etrafının telle çevrilmesi (ihata), damla sulama sistemi kurulumu, ceviz fidanı ve alet ekipman alımı da dahil olmak üzere %70 hibeli olarak toplamda 77 dekar ceviz bahçesi tesis ettireceğiz. İlçemize bağlı Yukarıkardere, Aşağıkardere, Bekdemir, Gökmustafalı ve Arıklıkaş köylerinde bulunan 10 çiftçimize; ceviz bahçesi kurulum projesi çerçevesinde içeriğinde çapa makinesi, motorlu tırpan, pülverizatör desteği de dahil olmak üzere %70‘i hibe olarak toplamda 412.563 TL. yatırım sağlanacaktır” Bahçe İlçe Tarım Müdürlüğü