Akıllı Araştırmacılar Projesi, uzaktan eğitimde de sürdürülüyor

Osmaniye Cebelibereket Şehit Ahmet Yılmaz İlkokulu 3-D sınıfı öğretmen ve öğrencileri, Akıllı Araştırmacılar projesini, uzaktan eğitim sürecinde de online görüşme yaparak devam ettiriyor.

Güncel 12.01.2021 16:30:00 0
Akıllı Araştırmacılar Projesi, uzaktan eğitimde de sürdürülüyor

Osmaniye Cebelibereket Şehit Ahmet Yılmaz İlkokulu 3-D sınıfı öğretmen ve öğrencileri, Uluslararası eTwinning projelerinden olan "Smart Researchers" yani Akıllı Araştırmacılar projesini, uzaktan eğitim sürecinde de online görüşme yaparak devam ettiriyor.

Akıllı Araştırmacılar Projesinin, Türkiye, Litvanya ve Çek Cumhuriyetinden 20 öğretmen ve öğrenciden oluşan bir ekip tarafından yürütüldüğü kaydedildi. 

Cebelibereket Şehit Ahmet Yılmaz İlkokulu 3-D Sınıf Öğretmeni Emine Gülçin Polat, meslekte 14'üncü yılını doldurduğunu ve eTwinning projeleri ile 2 yıl önce İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği seminerlerde tanıştığını söyledi. 

Bu zaman zarfında öğrencileriyle birlikte eTwinning projelerinde yer aldıklarını ifade eden Polat, "Bu yılda iki farklı eTwinning projesine katıldık. Smart Researchers bunlardan bir tanesi. Akıllı Araştırmacılar Projemiz, Türkiye, Litvanya ve Çek Cumhuriyetinden toplam 20 öğretmen ve öğrencilerinden oluşan bir ekip tarafından yürütülmektedir. Projemizin asıl amacı, kendini ifade etme becerilerini geliştirerek takım ruhu içerisinde ve bilim ve teknoloji araçlarını kullanarak proje temelli öğrenmelerini sağlamak. Öğrencilerimizin dijital kimlik kazanmaları, uluslararası vatandaşlık edinmelerine katkı sağlamak amacıyla projemizi yürütüyoruz.Projemizin sonunda, dünya sorunlarını ele alan kısa videolar çekmeyi planlıyoruz. Öğrencilerimizle projemizi heyecanla devam ettiriyoruz." dedi. 

Akıllı Araştırmacılar Projesinde yer alana öğrenci Mithat Mete ise "Proje sayesinde, bilgi ve teknolojileri nasıl kullandığımızı, teknik ve dijital becerilerimizi geliştiriyoruz. Çevrim içi toplantılar yaparak Litvanya ve Çek Cumhuriyetinden arkadaşlarla tanışıyoruz." dedi. 
Beyra Eğe ise proje kapsamında yeni yıl kartı yaptıklarını belirterek, "Aslında biz yeni yılı kutlamıyoruz ama bir yabancı arkadaşlarımız için tebrik amaçlı kart hazırladık. 2021 yılından beklentilerim öncelikle covid19'un bitmesi, huzur ve başarıdır." dedi.  

Haber merkezi