AK Parti Osmaniye İl Kongresi Yapıldı

AK Parti 7. Olağan kongresinde il başkanlığına Seydi Gülsoy seçildi.

Politika 10.02.2021 17:26:00 0
AK Parti Osmaniye İl Kongresi Yapıldı

AK Parti 7. Olağan kongresinde il başkanlığına Seydi Gülsoy seçildi. Tosyalı spor kompleksi'nde yapılan kongreye Cumhurbaşkanı ve AK Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan telekonferansla katılarak partililere seslendi.
Kongre'de İl Başkanı Hamza Tor, AK Parti Osmaniye milletvekilleri İsmail Kaya ve Mücahit Durmuşoğlu selamlama konuşması yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti sözcüsü Ömer Çelik konuşmasına, Osmaniye'ye her zaman yakından ilgi gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye selam göndererek başlayan Çelik, kentin birlik, beraberlik ve fedakarlıklarıyla öne çıktığını söyledi. Çelik, Osmaniye'de demokrasi bayramı gerçekleştirdiklerini vurgulayarak "Türkiye'nin meselelerini tek tek çözüyoruz. Türkiye'ye gelecek nesillere en büyük mirasımız, demokrasimiz olacaktır." İfadelerini kullandı. 
Türkiye’nin temel kazanımlarının Cumhur İttifakıyla elde edildiğini belirten Çelik; "Eğer Cumhur İttifakı olmasa bir günde Türkiye'nin demokrasi kazanımlarını geri çevirmek için ellerinden geleni yapacaklarını biliyoruz. Eğer Cumhur İttifakı olmasa Türkiye'nin elde ettiği kazanımları tek tek tersine çevirmek isteyeceklerini biliyoruz. Niçin Cumhurbaşkanı'mızı hedefe koyuyorlar, niçin Cumhur İttifakı'nı hedefe koyuyorlar? Çünkü Cumhur İttifakı olmasa milletin elde ettiği kazanımları, demokratik iradesini, demokratik gücünü eskiden olduğu gibi 'sözde' diyerek, vesayet üreterek, demokrasimizi sakatlayarak yeniden çalmaya çalışacaklar ama herkes şundan emin olsun, Cumhurbaşkanı'mızı Türkiye'de ve dünyada hiç kimse yalnız bırakmaz. Onunla birlikte milyonlar yürüyor. Dediğim daha rahat anlaşılsın diye söylüyorum; hiç kimse yürümese bile AK Parti Osmaniye Kadın Kolları Cumhurbaşkanı'mızla yürümeye devam edecek. Eğer birileri Türkiye'ye vesayet getirmek istiyorsa, birileri Türkiye'nin kazanımlarını çalmak istiyorsa buyursun Osmaniye'den başlasın." dedi. 
Terörle mücadelede en fazla şehit veren illerden birinin Osmaniye olduğunu hatırlatan AK Parti Sözcüsü Çelik; "Bu birliği, beraberliği, dirayeti gösterdiğimiz için sınırımızda bir terör devleti kurmaya çalıştılar. Cumhurbaşkanı'mız terör devleti kurmak isteyenlere 'Topunuz gelin ama unutmayın biz de bir gece ansızın gelebiliriz.' dedi. Ne oldu? O terör devleti kurmak için karşımızda dikilenlerin karşısına 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' dediğimiz gibi bir gecede tepelerine bindik, terör devletini darmadağın ettik, sınırlarımızdan teröristleri söküp attık. Bu kahramanlıkta, fedakarlıkta en çok Osmaniye'nin yeri olduğunu, Osmaniye'nin en önde gidenlerden olduğunu şuradan da biliyoruz; bu harekatlar sırasında, en çok şehit veren illerimizin başında Osmaniye gelir. Türkiye'nin fedakarlığı, Türkiye'nin bir mücadelesi olduğu zaman Osmaniye'nin evlatlarının, Çukurova'nın evlatlarının Cebeli Bereket'in evlatlarının memleketi korumak, Türkiye'ye sahip çıkmak, geleceğe sahip çıkmak, sınırlarımıza sahip çıkmak için nasıl fedakarlık yaptığının bir örneğidir." mesajını verdi.
Tek listeyle gidilen il başkanlığı seçimini Seydi Gülsoy kazandı. 
Haber Merkezi