AK Parti Osmaniye İl Kadın Kolları başkanı Emine Yüksel Coşkun oldu

AK Parti Osmaniye İl Kadın Kolları 6.Olağan Kongresinde Başkanlığa Emine Yüksel Coşkun seçildi.

Güncel 5.02.2021 17:47:00 0
AK Parti Osmaniye İl Kadın Kolları başkanı  Emine Yüksel Coşkun oldu

AK Parti Osmaniye İl Kadın Kolları 6.Olağan Kongresinde Başkanlığa Emine Yüksel Coşkun seçildi.

Şehit Mehmet Karacatilki Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongreye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı bağlantıyla katılarak partililere seslendi. 

Kongreye ayrıca AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, AK Parti Osmaniye milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya ile partinin yönetim kurulu üyeleri ve partililer yer aldı.

İl Kadın Kolları Başkanı Emine Yüksel Coşkun, yaptığı konuşmada, kadın ve erkeğin birbirinin rakibi değil, tamamlayıcısı olduğunu söyledi.

Kadın ve erkeği birbirine emanet eden bir medeniyetten geldiklerini ifade eden Coşkun, şöyle devam etti:
“Dağıtarak, kırarak, bölerek değil toparlayarak, birleştirerek, kucaklayarak hedeflerimize koşacağımıza ak kadınlar olarak söz veriyoruz. Osmaniyeli yiğittir, vatanseverdir, alçakgönüllü cömerttir, sofrası geniştir. İşte bu yüzden şehitler diyarıdır Osmaniyem. Kadın Kolları üyelerimiz hiç de tanımadığı belediye meclis üyeleri için, kapısını bir kez dahi çalmadığı il genel meclis üyeleri için, rahatsız etmekten imtina ettiği milletvekilleri için kapı kapı kapı dolaşıp oy istemiştir. Evindeki düzeni bir kenara bırakıp, en kıymetlisi çocuğunu, işini ihmal ederek görev aşkıyla durmadan çalışmıştır. İl, ilçe, belde, mahalle teşkilatlarıma şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Günün birinde bir lider ‘Kadın artık siyasetin nesnesi olmayacak, seçimden seçime çalıştırılan, sonra unutturulan kadın kolları istemiyoruz, karar mekanizmasında mutlaka kadınları istiyoruz, tek kanatlı kuş uçamaz’ dedi. İşte bu lider bizim lider bizim genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Yolun yolumuz, davan davamızdır. Allah yolunu açık etsin” şeklinde konuştu. 

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya ile İl Başkanı Hamza Tor’da birer selamlama konuşması yaptı.

AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ise konuşmasında, AK Parti davasına gönül vermiş, gecesini gündüzüne katmış ve 19 yıldır zaferden zafere koşturan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

Erenler, 2002 yılından bugüne AK Parti'nin her ferdinin "ülkeye ve millete nasıl hizmet edebiliriz" endişesini yüreklerinde taşıdığına inandığını dile getirerek, şunları kaydetti:
"Bu mücadelemizde kadınlar olarak hep en ön saflarda yer aldık. Demokrasiye ve milli irademize yapılan saldırıları beraber bertaraf ettik. 15 Temmuz gecesi bu millet bir destan yazdı. Ancak hala demokrasimize ve milli irademize düşman olanlar, düşmanlıklarına devam ediyor. Şu an bu cenah Boğaziçi Üniversitesi'ni bahane ederek Gezi Parkı olaylarını tekrar hortlatmaya çalışıyor. 522 gündür evlat nöbeti tutan anneleri görmezden gelerek eli kanlı teröristlere özgürlük istiyorlar. Üstüne bu ailelerin para aldığı iftirasıyla onları karalamak istiyorlar. İşte biz 19 yıldır bu zihniyetle savaşıyoruz ve savaşmaya da devam edeceğiz."

Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde Emine Yüksel Coşkun, İl Kadın Kolları Başkanı seçildi. 

Ümit KAHRAMAN