Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı yapıldı

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz Başkanlığında 2021 Yılı 3. Dönem Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı yapıldı.

Güncel 5.08.2021 22:15:00 0
 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı yapıldı

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz Başkanlığında 2021 Yılı 3. Dönem Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı yapıldı.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Metin Arslanbaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdür Vekili Murat Sönmez, Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer, ilgili kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yılmaz şu sözlere değindi, “Şiddetle etkin bir şekilde mücadelemizi sürdürmek zorundayız. İlimiz ölçeğinde neler yapılabilir, bu konuyu iyi irdelemeli ve incelemeliyiz. Üyelerimizin bu konuda getirecekleri önerilerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İlimizde kadına yönelik şiddeti nasıl önleyebiliriz, nasıl sıfırlayabiliriz bunun üzerinde düşünmemiz gerekiyor. Bu mücadeleyi bu şekilde sürdürmeliyiz. Alanda da Emniyetimiz, Jandarmamız ve Devletimizin görevlileri bu anlamda etkin bir şekilde çalışıyorlar. Antalya’da bir cani tarafından katledilen hemşehrimiz Azra Gülendam kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum, Allah mekânını cennet etsin. Kızımızın ailesine ve sevenlerine, Osmaniye’mize ve Türkiye’mize başsağlığı diliyorum. Bu cinayet, ilimiz başta olmak üzere bütün Türkiye’yi sarstı, üzdü. Bu manzaralar ülkemize, bize asla yakışmıyor. İnanıyoruz ki katil hak ettiği cezayı alacak, almalı da, bundan Allah’ın izniyle şüphemiz yok. Bu tür şiddetin yaşanmaması, böyle bir katliamın yaşanmaması için bizler neler yapabiliriz, bunu nasıl önleriz bu konular üzerinde mutlaka çalışmak zorundayız. Sorumluluk mevkiinde olan insanlar olarak bu konuda hepimize görev düşüyor. Mutlaka herkes bir şeyler yapabilir ve yapmak zorundayız.”dedi.

Yılmaz, devam eden Kovid-19 salgınına da değinerek, “Covid-19 salgını hala sürüyor ve yükselişte. İlimizde çok iyi durumlara geldik ama şu anda ciddi anlamda bir yükseliş yaşıyoruz maalesef. Bu süreçte mutlaka maske takmamız gerekiyor. Maske takma zorunluluğu kalkmış gibi bir algı var, kalkmadı, devam ediyor. En çok da şu anda düğünlerden yayılıyor. Bir de yakalananların %80’i aşı olmayanlar, aşı olup yakalananlar da sadece tek doz aşı olanlar. İki doz aşı olanlarda yakalanan yok. Demek ki aşı koruyor. Başka çaremiz yok; tedbirlere uyacağız ve aşımızı olacağız. Aşı olmayı mutlaka teşvik etmeliyiz. Bu virüsten korunmanın başka yolu yok.”diye konuştu. Vali Yılmaz, toplantının hayırlı olması temennisiyle sözlerine son verdi. 

Açılış konuşmasının ardından toplantının gündem maddeleri görüşüldü. Toplantı gündeminde; Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planının uygulanması amacıyla oluşturulan 2021 Yılı Faaliyet planının Ocak-Haziran döneminde gerçekleştirilen çalışmalar, 2021-2025 yıllarını kapsayan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4.Ulusal Eylem Planı doğrultusunda İlimizde gerçekleştirilecek olan faaliyetler, 6284 Sayılı kanun kapsamındaki koruyucu ve önleyici tedbir kararlarının alınması ve uygulanmasında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, nitelikli ve tekrarlanan şiddet vakalarının gözden kaçırılmaması için erken uyarı sistemlerinin oluşturulması, elektronik kelepçe uygulaması gereken nitelikli ve tekrarlanan şiddet vakalarının tespit kriterleri, şiddeti önleme, öfke kontrolü, etkili iletişim ve stresle başa çıkma konularında gerçekleştirilen Aile içi ve Şiddetle Mücadele Seminerleri gibi konular görüşüldü. Osmaniye Valiliği